top of page

Stoppen met de doppen

​Per januari stopt de inzameling van plastic doppen bij Dierenartsen Ugchelen. De doppenactie ondersteunt het KNGF bij het opleiden van geleidenhonden. Doordat de kiloprijs van het plastic is gedaald, is het voor de KNGF financieel niet meer mogelijk om de doppen te laten ophalen bij lokale inzamelpunten.

De kiloprijs voor de plastic doppen daalde met veertig procent. Hierdoor levert de doppenactie op dit moment onvoldoende op om de kosten te dekken. De KNGF blijft nog wel doppen inzamelen, maar dan op vier landelijke depots, voor Gelderland is dat in Aalten. De lokale inleverplekken verdwijnen. De doppenspaarders kunnen in het vervolg de gespaarde doppen rechtstreeks naar een van de depots brengen in plaats van een lokaal inzamelpunt. 

Wat dan?
Per januari worden er daarom geen doppen ingezameld bij Dierenartsen Ugchelen. Wilt u met uw doppen nog steeds de KNGF steunen, dan kunt u de doppen brengen in Aalten. Anders kunnen doppen, deksels etc. in de oranje container (pmt). Alle spaarders hartelijk bedankt voor hun inzet. Het was een groot succes: ruim 40 vuilniszakken vol met doppen zijn er bij onze praktijk opgehaald. 

 

De KNGF (Koninklijke Nederlandse Geleidenhond Fonds) wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot namelijk hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden en expert op het gebied van hond en handicap.

bottom of page