top of page

Titeren

Door productie-problemen is deze test al langere tijd niet leverbaar.
Daarom kunnen we deze bepaling nu niet aanbieden.

Vaccineren is belangrijk om je hond te beschermen tegen ernstige ziekten en om te voorkomen dat deze ziekten de kop opsteken in Nederland. Veel mensen willen hun hond niet aan teveel vaccin blootstellen. Met een titerbepaling kun je op een betrouwbare manier vaststellen welke vaccinatie er dit jaar nodig is, zonder dat je hond onnodige risico’s loopt.

RapidSTATUS

Hondenbaasjes kunnen bij Dierenartsen Ugchelen terecht voor een RapidSTATUS titerbepaling. Daarmee wordt in het bloed vastgesteld waartegen de hond nog beschermd is en waartegen de hond moet worden gevaccineerd.  Dit heet: titerbepaling.

VaccicheckLabr.png

Voor wie?

Iedereen die het belangrijk vindt zijn hond niet te vaccineren als de hond nog voldoende antistoffen heeft kan een bij ons een afspraak maken voor een RapidSTATUS titerbepaling.

  • wil je je hond niet onnodig vaccineren?

  • wil je weten of de hond nog genoeg antistoffen heeft?

  • kies je voor zekerheid én voor goede bescherming?

Hoe werkt het?

 

We nemen bloed af bij uw hond. In dat bloed meten we of er nog voldoende antistoffen tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis aanwezig zijn (titeren). Als er nog voldoende antistoffen zijn, hoeft de hond alleen gevaccineerd te worden tegen de ziekte van Weil, en niet tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis. Ook geven we op grond van de bloeduitslag advies wanneer er opnieuw een titerbepaling moet worden gedaan: na één of na drie jaar. In het vaccinatieboekje komt te staan tot wanneer de hond beschermd is.

Kosten

 

Titeren is niet goedkoper dan het standaard vaccinatieschema. Als je je hond goed beschermd wil hebben, moet je hem in ieder geval elk jaar tegen de ziekte van Weil laten vaccineren. Daarbij komen nog de kosten van het titeren. Dat maakt titeren niet goedkoper dan vaccineren volgens het standaard schema. Wel kun je er zeker van zijn dat de hond geen onnodig vaccin binnen krijgt en toch goed beschermd is.

Buitenland

 

Gaat u naar het buitenland met de hond? De titerbepaling komt niet in plaats van een rabiësvaccinatie. Rabiësvaccinatie is dus nog steeds nodig voor een bezoek met uw dier aan het buitenland.

 

Pension

 

Een pensionhouder mag zelf bepalen of titerbepaling in zijn pension is toegestaan als bewijs van bescherming. Vraag dit dus van tevoren na.

bottom of page