VacciCheck

Vaccineren is belangrijk om je hond te beschermen tegen ernstige ziekten en om te voorkomen dat deze ziekten de kop opsteken in Nederland. Veel mensen willen hun hond niet aan teveel vaccin blootstellen. Met een Vaccicheck kun je op een betrouwbare manier vaststellen welke vaccinatie er dit jaar nodig is, zonder dat je hond onnodige risico’s loopt.

Vaccicheck

Hondenbaasjes kunnen bij Dierenartsen Ugchelen terecht voor een Vaccicheck. Daarmee wordt in het bloed vastgesteld waartegen de hond nog beschermd is en waartegen de hond moet worden gevaccineerd.  Dit heet: titerbepaling.

Voor wie?

Iedereen die het belangrijk vindt zijn hond niet te vaccineren als de hond nog voldoende antistoffen heeft kan een bij ons een afspraak maken voor een Vaccicheck.

 • wil je je hond niet onnodig vaccineren?

 • wil je weten of de hond nog genoeg antistoffen heeft?

 • kies je voor zekerheid én voor goede bescherming?

Please reload

Hoe werkt het?

We nemen bloed af bij uw hond. In dat bloed meten we of er nog voldoende antistoffen tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis aanwezig zijn (titeren). Als er nog voldoende antistoffen zijn, hoeft de hond alleen gevaccineerd te worden tegen de ziekte van Weil, en niet tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis. Ook geven we op grond van de bloeduitslag advies wanneer er opnieuw een titerbepaling moet worden gedaan: na één of na drie jaar. In het vaccinatieboekje komt te staan tot wanneer de hond beschermd is. 

Wanneer

Wilt u een Vaccicheck voor uw hond, bel ons dan voor een afspraak. Bloedafname voor de vaccicheck wordt gedaan op dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag nemen we contact met u op voor de uitslag en een vaccinatie-advies. 

Kosten

Een Vaccicheck kost € 43,30, dit is inclusief bloedprikken en een vaccinatieadvies op maat. Titeren is niet goedkoper dan het standaard vaccinatieschema. Als je je hond goed beschermd wil hebben, moet je hem in ieder geval elk jaar tegen de ziekte van Weil laten vaccineren. Daarbij komen nog de kosten van het titeren. Dat maakt titeren niet goedkoper dan vaccineren volgens het standaard schema. Wel kun je er zeker van zijn dat de hond geen onnodig vaccin binnen krijgt en toch goed beschermd is.

Wat is het verschil?

Standaard vaccinatieschema hond: 

 • Ziekte van Weil 1x per jaar

 • Parvo, Hondenziekte en Hepatitis 1x per 3 jaar

 

Vaccinatieschema met Vaccicheck:

 • Ziekte van Weil 1x per jaar

 • Bloedprikken en titerbepaling 1x per jaar of 1x per 3 jaar

 • Parvo, Hondenziekte en Hepatitis afhankelijk van de titerbepaling

Het standaard vaccinatieschema is een veilige manier van vaccineren voor honden. Dat schema gaat uit van een geregistreerde beschermingsduur voor alle honden. Het kan zijn dat uw hond langer beschermd is dan de minimale beschermingsduur. Met titeren kun je dit vaststellen en er de vaccinatie op aanpassen. 

Vaccicheck in stappen

 1. Afspraak maken voor bloedafname

 2. Bloedafname (dinsdag, woensdag of donderdag)

 3. Titerbepaling: we meten de antistoffen tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis

 4. Uitslag met vaccinatie-advies, afspraak maken (vrijdag)

 5. Jaarlijkse vaccinatie tegen Weil, andere ziekten alleen indien nodig

Please reload

Buitenland

Gaat u naar het buitenland met de hond? De titerbepaling komt niet in plaats van een rabiësvaccinatie. Rabiësvaccinatie is dus nog steeds nodig voor een bezoek met uw dier aan het buitenland.

Pension

Een pensionhouder mag zelf bepalen of titerbepaling in zijn pension is toegestaan als bewijs van bescherming. Vraag dit dus van tevoren na.

Lijst

Wij staan ook op de lijst deelnemende dierenartsen van de Facebookgroep Titeren met Vaccicheck.

Please reload

© Dierenartsen Ugchelen