top of page

Hulpdiensten

dierenambulance.jpg

Dierenambulance

De stichting Dierenambulance Dierenbescherming OverGelder kan haar werk doen dankzij een grote groep vrijwilligers die er voor zorgen dat er hulp geboden kan worden aan dieren in nood. Via het alarmnummer 088-8113003 komt de melding binnen.

AMIVEDI.jpg

Amivedi

AMIVEDI is de landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi-Nederland bestaat al bijna 80 jaar. In die tijd heeft zij veel ervaring opgedaan en veel contacten opgebouwd. Daardoor is de kans groot dat een vermist of gevonden huisdier wat bij AMIVEDI gemeld wordt weer bij de eigenaar terugkomt.

chipnummer.png

Chipnummer controleren

Chipnummer.nl zoekt naar het chipnummer in alle beschikbare databanken. Via Chipnummer.nl krijgt u in één zoekactie een overzicht van alle databanken waarin het chipnummer geregistreerd is. U hoeft dus niet in alle databanken afzonderlijk te zoeken naar het chipnummer.

dierenbescherming.jpg

Vermist-poster maken

Deze website helpt eigenaren in de zoektocht naar hun vermiste dier. Doorloop het stappenplan om uw dier in het overzicht met vermiste dieren te plaatsen, een vermist-poster te maken, en de handige zoektips te lezen.

144.png

144 Red een dier

Bij meldpunt 144 Red een dier meldt u mishandeling of verwaarlozing van dieren. Is een dier in acute nood of gewond, bel dan meteen 144. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert.

hondkat.jpg

Welke wettelijke regels gelden er?

Dieren leiden soms hun eigen leven, waarbij ze zich niet altijd evenveel aantrekken van het feit dat wij hen als ons eigendom beschouwen. Vooral katten zijn hier goed in, maar ook honden, paarden en andere dieren kunnen weglopen of worden gestolen. Maar hoe zit het nou precies met vermiste en gevonden dieren, diefstal en doorverkoop?

bottom of page