Hulpdiensten e.d.

Dier kwijt of gevonden? Diverse hulpdiensten staan voor u klaar. Is uw dier overleden? Hieronder vindt u de adressen van diverse begraafplaatsen en crematoria voor dieren in de regio.

Amivedi

AMIVEDI is de landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi-Nederland bestaat al bijna 80 jaar. In die tijd heeft zij veel ervaring opgedaan en veel contacten opgebouwd. Daardoor is de kans groot dat een vermist of gevonden huisdier wat bij AMIVEDI gemeld wordt weer bij de eigenaar terugkomt.

Dierenambulance

De stichting Dierenambulance Dierenbescherming OverGelder kan haar werk doen dankzij een grote groep vrijwilligers die er voor zorgen dat er hulp geboden kan worden aan dieren in nood. Via het alarmnummer 0900-9991999 komt de melding binnen.

144 red een dier

Bij meldpunt 144 Red een dier meldt u mishandeling of verwaarlozing van dieren. Is een dier in acute nood of gewond, bel dan meteen 144. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert.

Gevonden dier - wetgeving

Dieren leiden soms hun eigen leven, waarbij ze zich niet altijd evenveel aantrekken van het feit dat wij hen als ons eigendom beschouwen. Vooral katten zijn hier goed in, maar ook honden, paarden en andere dieren kunnen weglopen of worden gestolen. Maar hoe zit het nou precies met vermiste en gevonden dieren, diefstal en doorverkoop?

Mijn dier is zoek.nl

Deze website helpt eigenaren in de zoektocht naar hun vermiste dier. Doorloop het stappenplan om uw dier in het overzicht met vermiste dieren te plaatsen, een vermist-poster te maken, en de handige zoektips te lezen.

De Engelenburg

Huisdierencrematorium De Engelenburg bevindt zich in aan de rand van Twello, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer. Het huisdierencrematorium is warm en sfeervol ingericht, zodat u in alle rust en intimiteit afscheid kunt nemen van uw geliefde huisdier. 

Crematorium/Begraafplaats Kolleweidenhof

" Kolleweidenhof " is een crematorium en begraafplaats voor huisdieren. Het is gelegen in de mooie landelijke omgeving van het buurtschap Heelweg bij Varsseveld. Het gebouw bevat naast een crematie- en werkruimte, een opbaargelegenheid en een ontvangstkamer. Hier kunnen uw wensen en de mogelijkheden besproken worden.

Please reload