top of page

Overige links

logo-oopoeh.gif

Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden. Voor dit doel zetten wij senioren in als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt. OOPOEH slaat hiermee 3 vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. Ze zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale. 

LICG logo.png

Landelijk Informatie-Centrum Gezelschapsdieren

Het LICG is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Ze geven objectieve en betrouwbare informatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren, zodat u keuzes kunt maken die het welzijn van huisdieren ten goede komen.

Stapel boeken.webp

Medisch naslagwerk

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam hebben op hun website een kennisbank staan met duidelijke informatie over honderden ziekten.

Rashondengids.png

Rashondengids

De LICG rashondengids biedt u uitgebreide informatie over de eigenschappen van rashonden.

Artrose test MCvDieren.jpg

Katten arthrose test

Heeft uw kat moeite met op de vensterbank te springen? Gebruikt hij of zij de krabpaal niet meer of is uw kat chagrijnig? Dit kunnen tekenen zijn van arthrose. Door de test in te vullen kunt u meer aanwijzingen krijgen of uw kat pijn heeft en mogelijk last van arthrose.

Heart2Heart.png

Heart2Heart app

Bij hartpatiënten is het belangrijk om de ademhaling in de gaten te houden. Een toename van de frequentie kan passen bij vocht achter de longen. Deze app helpt om regelmatig te controleren of er mogelijk sprake is van hartfalen.

bottom of page