top of page

Overige links

Man en zijn hond

Hond uit het buitenland

Als u een hond koopt, is het belangrijk om vooraf te controleren dat de hond een paspoort heeft waar de gegevens van de fokker of importeur in staan. Ook moet de hond gechipt zijn en moet deze chip op de naam van de fokker of importeur staan. Dit laatste kunt u controleren op de website van chipnummer.nl. Klopt het niet, koop de hond dan niet.
Mocht u toch een hond gekocht hebben waar dit niet goed geregeld is of haalt u zelf een hond uit het buitenland, dan moet u zich laten registreren bij de overheid. U doet dit bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met de registratie krijgt u een uniek nummer: het UBN. Met dit nummer kunt u zich melden bij uw dierenarts. Die kan dan zorgen dat uw hond de juiste papieren krijgt voor een verblijf in Nederland.

LICG logo.png

Landelijk Informatie-Centrum Gezelschapsdieren

Het LICG is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Ze geven objectieve en betrouwbare informatie over het verantwoord kopen en houden van huisdieren, zodat u keuzes kunt maken die het welzijn van huisdieren ten goede komen.

Stapel boeken.webp

Medisch naslagwerk

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam hebben op hun website een kennisbank staan met duidelijke informatie over honderden ziekten.

Rashondengids.png

Rashondengids

De LICG rashondengids biedt u uitgebreide informatie over de eigenschappen van rashonden.

Artrose test MCvDieren.jpg

Katten arthrose test

Heeft uw kat moeite met op de vensterbank te springen? Gebruikt hij of zij de krabpaal niet meer of is uw kat chagrijnig? Dit kunnen tekenen zijn van arthrose. Door de test in te vullen kunt u meer aanwijzingen krijgen of uw kat pijn heeft en mogelijk last van arthrose.

Heart2Heart.png

Heart2Heart app

Bij hartpatiënten is het belangrijk om de ademhaling in de gaten te houden. Een toename van de frequentie kan passen bij vocht achter de longen. Deze app helpt om regelmatig te controleren of er mogelijk sprake is van hartfalen.

bottom of page