top of page

Therapeuten

hannekereitsma.jpg

Hanneke Reitsma - gedragstherapie

Het uitgangspunt bij de training en opvoeding is om de hond op een leuke manier te leren wat we wél van hem willen, in plaats van wat we niet willen. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn noodzakelijk en voorkomen stress en frustratie. Inzicht in gedrag en leerprocessen is een must voor iedere hondenbezitter. Hierdoor ontstaat er een relatie op basis van vertrouwen tussen mens en dier.

DierfysioSusan.jpg

Dierfysio Susan

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat. De dierenfysiotherapeut ondersteunt eigenaar en dierenarts in het optimaal functioneren van het dier. Net als humane fysiotherapie is de dierfysiotherapie vooral curatief, maar daarnaast ook preventief. 

Heukels.png

Orthomanuele therapie

Orthomanuele diergeneeskunde is ontworpen en bedoeld om afwijkende wervel- of gewrichtsstanden bij honden en katten te corrigeren. Een afwijkende wervelstand kan leiden tot pijn, bewegingsbeperking en functieverlies. Het manueel opheffen van de standafwijking vermindert pijn en druk, zodat het lichaam zich onder de meest optimale omstandigheden kan herstellen.

bottom of page